opc_loader

Care Guide

 

Hoe je het best je Dyvsign-sieraden kunt verzorgen.

 

Nylonpolyamide

Indien je nylonpolyamide sieraad wit is dan kan het in de vaatwasser! Is je nylonpolyamide sieraad geverfd, dan kun je hem het beste schoonmaken met een vochtige (geen natte!) doek om de kleur sprankelend te houden.

 

Roestvrij staal

Een sterk materiaal dat niet roest. Je kan het eenvoudig schoonmaken met water en zeep. Wees wel wat voorzichtiger met het vergulde roestvrij staal, het vergulde laagje is erg dun en zal sneller slijten als het in aanraking komt met andere harde oppervlakten. Je kunt het sieraad dan het beste bewaren in het oorspronkelijke doosje.

 

Keramiek

Eerst 3D-geprint in keramiekpoeder en daarna geglazuurd en verguld met bladgoud. Het geglazuurde deel is eenvoudig schoon te maken met warm water en wat zeep. Maar wees voorzichtig met het bladgoud! Ondanks dat het bladgoud gelakt is, is het alsnog erg kwetsbaar. Gebruik voor dat deel een speciale sieradenpoetsdoek. Indien je water gebruikt voor het geglazuurde deel, gebruik niet teveel water. Houd het bijvoorbeeld niet direct onder de kraan. Het ongeglazuurde deel aan de achterkant absorbeert namelijk vocht. Het droogt wel weer op, maar probeer het tot een minimum te beperken.

 

Tot slot: het is en blijft keramiek, dus als het sieraad valt of ergens hard tegenaan stoot kan het breken.

 

Rosé goud

Verzorg je 14-karaats rosé goud vergulde Dyvsign-sieraad met aandacht. Ondanks de hoge kwaliteit van het vergulden zal het rosé gouden laagje dunner worden met de tijd. Het sieraad kan ook verkleuren of je huid groen kleuren. Dat is een niet-schadelijke chemische reactie tussen het metaal en jouw zweet, de zuurgraad van je huid, het vettige van je huid of op je huid aangebreachte crème of parfum. Geen zorgen, het groen worden van je huid is niet schadelijk voor je huid en je sieraad kan je vervolgens eenvoudig weer poetsen met wat water of een sieradenpoetsdoek zodat het weer mooi gaat glanzen.

 

Om het vergulde laagje zo lang mogelijk intact te houden kun je het sieraad het beste bewaren in zijn oorspronkelijke doosje en zo min mogelijk in aanraking laten komen met harde oppervlakten. Houd het sieraad ook zo ver mogelijk weg van (huishoudelijke) chemische stoffen, schoonmaakproducten, crèmes/lotions/parfums en water. Draag het niet tijdens douchen/in bad gaan, zwemmen en het doen van de afwas. Zo heb je het langste plezier van 14-karaats rosé goud vergulde Dyvsign-sieraad!